Uğur Mumcu Cinayeti Dizi Oluyor

Uğur Mumcu Cinayeti Dizi Oluyor
Türkiye’nin aydınlatılamayan siyasi cinayetlerinden biri olan ve 1993 yılında gerçekleştirilen Uğur Mumcu cinayeti dizi oluyor.

Bugüne kadar pek çok diziye imza atan Türk diziş sektörü daha çok aile, dram, romantik, komedi türünde dizilerle seyirci karşısına çıktı. Seyircinin oldukça rağbet ettiği bu türden yapımlara ek olarak zaman zaman siyasi içerikli dizilere de imza atan sektör bu tür siyasi konulardan uzak durmaya çalıştı. Ancak zaman zaman yapılan siyasi içerikli diziler seyircinin oldukça ilgisini çekmeyi başardı. Yabancı ülkelerde daha çok rağbet gören siyasi içerikli dizilere bugünlerde Türkiye’de bir yenisi daha ekleniyor. 1993 yılında gerçekleştirilen bombalı bir saldırıyla hayatını kaybeden ve halen faili yakalanamayan Uğur Mumcu’nun cinayetinin konu alınacağı dizi için çalışmaların başladığı iddia edildi. Türkiye’de büyük ses getiren ve infiale neden olan cinayet günümüzde halen aydınlatılamadı. BKM Film tarafından hazırlanacağı belirtilen dizinin cinayetle başlayacağı ve Uğur Mumcu’nun ailesinin cinayeti işleyenleri bulmak için verdiği mücadelenin hikayesi anlatılıyor.

Hikaye Cinayetle Başlıyor

Ünlü gazeteci Sina Koloğlu BKM Film tarafından hazırlanan yeni bir dizinin duyurunu yaptı. Henüz resmi olarak açıklanmayan ve sadece bir iddia olarak dillendirilen habere göre BKM Film yeni bir siyasi dizinin hazırlıklarına başladı. 1993 yılında aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu’nun cinayetinin perde arkasında yalananları ve Uğur Mumcu’nun cinayetiyle başlayacak ve ailesinin cinayetin sorumlularını bulmak için verdiği mücadelenin hikayesini anlatacak dizi için bazı kanallarla ve internet yayın platformları ile görüşmelere başlandığı öğrenildi. Önceleri film olarak düşünülen projenin daha sonra mini dizi şeklinde hazırlanması fikrinin ağırlık kazandığı öğrenilirken şimdilik fikir olgunlaştırılmaya ve hikaye yazım sürecine geçilmeye çalışılıyor.

Sina Koloğlu Duyurdu

Ünlü gazeteci Sina Koloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Uğur Mumcu dizisinin detaylarına değindi. Sina Koloğlu açıklamasında “siyasi cinayetlerin listesi kabarık Türkiye’den bir dizi gelmez mi diye düşündüm. Bir projenin olduğunu öğrendim. Hatta geçmişi epey bir zaman öncesine dayanıyor. Uğur Mumcu suikasti. Kulağıma gelen bu işi BKM üstleniyor. Önce film olarak düşünülmüş. Büyük bir bütçesi var. Sonra bir mini dizi yapma fikri ağır basmış. Bazı kanallar ile görüşmeler olmuş. Yönetmen bile belli. Dijital platformlara da götürülmüş, duyduğum. Dizi, Uğur Mumcu cinayeti ile başlıyor. Yani 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patladığı gün. Dizi Uğur Mumcu’nun hayatı ile ilgili değil. Türkiye’nin ünlü gazetecisinin eşi Güldal Mumcu, ailesi ve yakın çevresinin Uğur Mumcu’nun katilini arama hikayesi. Çok büyük bir araştırma yapılmış. Bu dizi hayata geçecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

19-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar